Ambulant Gezinsbegeleider Houten

 

Ieder kind is uniek en dat zien wij ook. Bij Atlas Jeugdhulp ondersteunen wij kinderen tussen de 0 en 18 jaar oud met diagnostiek, de behandeling en/of gezinsbegeleiding. Wij staan voor persoonlijk en laagdrempelig contact waarbij het kind centraal staat. Onze jonge, frisse organisatie breidt steeds verder uit waardoor wij in de toekomst steeds meer kinderen en gezinnen kunnen ondersteunen én kunnen blijven werken met korte wachttijden.

Ons team neemt de tijd om samen met kind en ouder(s) een persoonlijk plan op te stellen. Wij staan naast gezinnen en willen het graag met elkaar doen. Ons team bestaat uit enthousiaste en betrouwbare ambulante gezinsbegeleiders, psychologen/orthopedagogen en psychodiagnostisch medewerkers.

Wie zijn wij?

Atlas Jeugdhulp bestaat drie jaar en heeft mooie stappen gezet als organisatie. Wij bieden zorg vanuit ons JGGZ team op onze poli in Houten en vanuit ons team Ambulante Gezinsbegeleiders bieden wij opvoedondersteuning in de regio’s Lekstroom (IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Lopik en Vijfheerenlanden), Eemland, Rivierenland, Zuid-Holland-Zuid en Zuid-Drenthe.

Wij zijn een jonge, frisse organisatie in het veld met korte organisatielijnen. Binnen onze teams zitten ervaren en gedreven specialisten die zich dagelijks vol passie en enthousiasme inzetten op het vlak van jeugdhulp. Wekelijks zijn er gemiddeld 20 collega’s werkzaam in de directe zorg aan kinderen en gezinnen.  

Bij Atlas Jeugdhulp is er binnen een vertrouwde omgeving aandacht voor kinderen en jongeren die vastlopen in hun ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te zijn en dat iedereen de kans krijgt om zich op een eigen manier te ontwikkelen. Dit geldt voor zowel onze cliënten als onze medewerkers. Wij geloven dat wanneer mensen zich gezien en gehoord voelen, wij samen tot groei en verandering kunnen komen.

Wij willen goede, kwalitatieve en betaalbare jeugdzorg bieden aan gezinnen, jongeren en kinderen die dit nodig hebben. En daar zijn waar nodig, zo lang als nodig en zo vaak als nodig tot er een goede balans ontstaat tussen een jeugdige en diens omgeving. Met als doel voldoende handvatten te bieden voor een optimale ontwikkeling richting de toekomst. 

Wat ga je doen?

Ambulante gezinsbegeleiding is gericht op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. De gezinsbegeleiding vindt plaats bij het gezin thuis plaats en richt zich op wat er speelt in de opvoedsituatie. In ieder gezin kijken wij naar de behoeftes aan ondersteuning en bieden wij maatwerk aan. Het hele gezin wordt meegenomen en betrokken in het proces. Ouders zijn de personen die het proces voortzetten als de ambulant begeleider niet in de thuissituatie aanwezig is.

Binnen ons team zijn er meerdere specialisaties. Allen erop gericht om de opvoedsituatie van kinderen veiliger en positiever te maken en de ouder(s) en kind(eren) hierin te ondersteunen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende methodieken zoals systeem- en oplossingsgericht werken.

Wie ben jij?

Het belangrijkste is dat wij als mens met elkaar de klik hebben en dat jij jezelf kunt vinden in de stappen die wij als organisatie willen maken. Wij zijn op zoek naar gedreven, enthousiaste collega’s. Échte teamspelers met gevoel voor humor. Professionals die hun taak serieus nemen en ook graag mee willen denken hoe wij het als organisatie nog beter kunnen doen.

Wat is er verder belangrijk?

 • Opleiding. Net of bijna klaar met je hbo opleiding, bijvoorbeeld SPH of MWD, dan komen wij graag met je in contact. Nog niet je SKJ registratie op zak? Wij kijken graag samen met jou of wij jou kunnen ondersteunen bij het behalen van. Al jaren ervaring en misschien ook al de hbo opleiding IAG/IPT óf gezinscoaching afgerond, wij gaan graag in gesprek over de mogelijkheden.
 • Ervaring: er is ruimte voor collega’s met en zonder ervaring. Wij zoeken in onze teams naar een juiste balans tussen kennis, opleiding en ervaring;
 • Rijbewijs B en een eigen auto;
 • Flexibiliteit in je werkrooster: de begeleiding vindt ook plaats tijdens een ochtendritueel om 7.00 uur of begeleiding tijdens het naar bed brengen om 20.00 uur;
 • Zelfstandigheid, creativiteit en laagdrempeligheid. Je bent in staat om vanuit een houding van gelijkwaardigheid aan te sluiten bij het kind en zijn gezin;
 • Goede schriftelijke vaardigheden i.v.m. rapportages en externe correspondentie.

Wat bieden wij?

 • Een baan voor langere tijd;
 • Het aantal uren van jouw contract is bespreekbaar vanaf 24 uur per week;
 • Wederzijdse flexibiliteit in het werkrooster;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform cao Jeugdzorg (schaal 9).


Interesse?

Wil jij verder geinformeerd worden naar aanleiding van deze vacature, neem dan contact op. We kunnen altijd geheel vrijblijvend met elkaar in gesprek gaan om kennis te maken en te kijken of de wederzijdse klik aanwezig is. Je kunt contact opnemen met onze operationeel manager Monique Damen via 06 - 20545050. Uiteraard kun je ook direct solliciteren door je cv en motivatie toe te sturen naar damen@atlasjeugdhulp.nl.

Solliciteer meteen

Pas je in het profiel en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer gemakkelijk en snel online! Wij nemen jouw sollicitatie spoedig in behandeling.

 • Regio

  Utrecht

 • Plaats

  Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Lopik en Vijfheerenlanden

 • Functie

  Ambulant begeleider