Jeugdzorgwerker B Rivierenland parttime

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste gedreven jeugdprofessional met een gezonde dosis humor. 

Jouw nieuwe baan
Als jeugdzorgwerker B ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van gezinnen. Wij noemen de functie bij ons ambulant gezinsbegeleider. Als jeugdzorgwerker B heb je ervaring in het werken met het uitvoeren van ouders met psychiatrische problematiek, complex gezinssystemen, gezinnen waarin veilig opgroeien een belangrijk aandachtspunt is. Je krijgt een caseload in een straal rondom jouw woonplaats. Bij onze begeleiding kijken we naar het hele systeem maar staat het kind voorop. Systeem- en oplossingsgericht werken staat centraal.

Waar ga je werken?
Atlas Jeugdhulp biedt jeugdhulp aan kinderen tussen 0 en 18 jaar in regio Lekstroom en Rivierenland. Vanuit onze polikliniek in Houten bieden wij diagnostiek en behandeling (Jeugd GGZ) en daarnaast bieden wij systeemgerichte ambulante begeleiding. 
Wij willen graag het verschil maken en geloven dat jeugdhulp anders kan. Hiervoor hebben wij diverse innovatieprojecten lopen. Onze missie is om daar te zijn waar nodig, zo lang als nodig en zo vaak als nodig tot er een goede balans ontstaat tussen een jeugdige en diens omgeving. Wij staan bekend om onze korte wachttijden en korte behandel-/begeleidingstrajecten. Wij vinden dat ieder kind uniek is, gezien moet worden en ruimte verdiend om zichzelf in een veilige omgeving richting de toekomst verder te ontwikkelen. Wij staan voor laagdrempelig contact, korte communicatielijnen, maatwerk en kwaliteit.

Ons team
Je gaat werken in ons team ambulante gezinsbegeleiding. Het team bestaat op dit moment uit 18 collega's.  

Wie ben jij?

 • Jij gelooft dat het anders kan binnen de jeugdhulp;
 • Bij voorkeur heb je ervaring met opvoedondersteuning aan kinderen en ouders;
 • Je hebt een afgeronde hbo opleiding. Bijvoorbeeld SPH, pedagogiek of MWD. Daarnaast ben je (bijna) SKJ geregistreerd.
 • Rijbewijs B en een eigen auto;
 • Flexibiliteit. Wij werken van maandag tot vrijdag. In principe is dit tijdens kantoortijden. Maar soms moeten we er ook zijn tijdens een ochtendritueel om 7.00 uur of bij de begeleiding van het naar bed brengen om 20.00 uur;
 • Zelfstandigheid, creativiteit en laagdrempeligheid. Je bent in staat om vanuit een houding van gelijkwaardigheid aan te sluiten bij het kind en omgeving;
 • Goede schriftelijke vaardigheden i.v.m. rapportages en externe correspondentie.
 • Je bent enthousiast, gedreven en hebt een gezonde dosis humor in huis. 

Ons aanbod voor jou
Wij vinden dat iedereen uniek is, gezien moet worden en ruimte verdiend om zichzelf richting de toekomst verder te ontwikkelen. Dit geldt voor de kinderen die wij zien maar net zo goed voor alle medewerkers binnen Atlas Jeugdhulp. Ons aanbod: 

 • Een baan voor langere tijd;
 • Het aantal uren van jouw contract is bespreekbaar van 24 tot 36 uur per week.
 • Wederzijdse flexibiliteit in het werkrooster;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform cao Jeugdzorg (schaal 8 of 9). Inschaling is afhankelijk van opleiding en jaren relevante werkervaring. Het salaris bedraag minimaal €2600,73 en maximaal  €4207,88.
 • Jouw opleidingsbehoefte wordt meegenomen in jaarlijkse opleidingsplan van het team;
 • Een vertrouwde, veilige werkomgeving waar ook voor jou ruimte is om jezelf te laten horen.
   

Sollicitatieprocedure 
Spreekt deze vacature jou aan of wil je meer informatie? Je kunt direct solliciteren met jouw cv en motivatiebrief via het sollicitatieformulier. Sollicitatieprocedure klinkt voor ons te zwaar. Wij gaan voor laagdrempelige kennismakingsgesprekken. Dit zijn twee gesprekken waarin je kennis maakt met het management, de coördinatoren en directe collega's. Voor vragen of extra informatie kun je contact opnemen met Monique Damen, operationeel manager, via  +31 6 – 20 54 50 50.  

Is deze vacature niet helemaal wat je zoekt? Stuur dan een open sollicitatie. Wij kijken graag met jou mee naar de mogelijkheden bij Atlas Jeugdhulp. 

Solliciteer meteen

Pas je in het profiel en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer gemakkelijk en snel online! Wij nemen jouw sollicitatie spoedig in behandeling.