Financial Controller regio Utrecht fulltime

Ben jij een verbinder en op zoek naar een volgende stap in jouw carrière waar je jouw leidinggevende ambities kwijt kan? Ga aan de slag als Financial Controller en neem het voortouw voor ons financeteam.

Jouw nieuwe baan
Als Financial Controller ligt de focus van de functie op het dagelijks reguleren van de debiteuren-, crediteuren en financiële administratie van de diverse zorgorganisaties in de breedste zin van het woord. Je checkt de tussenrekeningen, je doorloopt de balans- en resultaatrekeningen en je zorgt ervoor dat de maandafsluiting boekingen gedaan worden zodat je de maandrapportages kan opstellen. Verder ga je aan de slag met het optimaliseren van de financiële processen en informatiestromen, zodat de informatie voor andere stakeholders tijdig beschikbaar is en voldoet aan alle eisen. 

De taken in een notendop:

 • Het voeren van de administratie voor meerdere mkb-bedrijven samen met je team:
 • Bewaken van de kwaliteit van uitgevoerde werkzaamheden door administratief medewerkers;
 • Je bent verantwoordelijk voor het beheren en optimaliseren van de administratieve processen;
 • Medeverantwoordelijke voor een tijdige, volledige en juiste rapportagecyclus;
 • Verzorgen van de financiële rapportages: maandrapportage, liquiditeitsprognose, begroting en jaarrekening;
 • Voorbereiden en assisteren bij de jaarrekening controle en overige externe controles;
 • Binnen de AO/IC knelpunten signaleren en oplossing ter verbetering kunnen aandragen.
 • Ontzorgen van de Financieel Manager in operationele taken en coachende rol voor alle overige collega’s op de afdeling F&C.
 • Voor klanten en collega's ben jij het aanspreekpunt als het gaat om administratieve vragen. Daarnaast ben je ook het aanspreekpunt voor en werk je samen met de teamleider van onze salarisadministratie.

Waar ga je werken?
Venturion Health & Care is een overkoepelende holding van verschillende zorgorganisaties, namelijk: AtHomeFirst, Atlas Jeugdhulp, Meditel, MediPoolFirst, AMC Pilots en Futura Zorg. We ontzorgen onze zorgorganisaties o.a. op financieel, juridisch en HR-gebied, zodat zij zich volledig op de zorgverlening kunnen focussen. Met ongeveer 1200 medewerkers bieden we een brede en professionele dienstverlening. 
Het is onze kracht om de zorgorganisaties te laten groeien, maar we vinden het minstens zo belangrijk dat onze medewerkers zichzelf ontwikkelen en groeien in hun loopbaan. Het is een dynamische werkomgeving waar medewerkers zichzelf blijven uitdagen en waar ruimte is voor doorgroeimogelijkheden binnen de holding. Bij ons is flexibel werken mogelijk en hechten we waarde aan de gezelligheid op de werkvloer.

Je komt te werken in een team van vier financieel medewerkers en een Financieel Manager op ons kantoor in Huis te Heide, vlakbij Utrecht. Als Financial Controller ben jij de schakel tussen hen; je zorgt voor aansturing van het team en rapporteert aan de Financieel Manager. 

Wie ben jij?
Jij bent een expert als het om financiële cijfers gaat en zoekt een volgende stap in jouw carrière. Een volgende stap waarin jij jouw leidinggevende ambities kan ontwikkelen óf naar een volgend niveau wilt brengen. Jouw cijfers zijn altijd op orde, je bent analytisch sterk en wil graag weten hoe alles in elkaar zit. Jouw inzichten deel je weer graag met je collega’s. Tegelijkertijd weet jij hoe je jouw cijferkennis kunt vertalen naar mensen die hier minder kaas van hebben gegeten. Daarnaast heb jij:

 • Hbo-opleiding Finance & Control, Bedrijfseconomie of vergelijkbaar afgerond;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als Controller of vergelijkbaar;
 • Kennis en ervaring met Excel en ERP boekhoudprogramma;
 • Kennis van de Nederlandse wet- en regelgeving en houdt dit up-to-date.

Ons aanbod voor jou
Een afwisselende baan voor 32 tot 40 uur. We vinden het belangrijk dat je groeit en je ook op persoonlijk vlak kunt blijven ontplooien. Er is dus zeker ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Doordat je in deze functie voor zo’n zes verschillende organisaties werkt, kom je terecht in een dynamische omgeving waar jij jezelf kunt ontwikkelen.
Het salaris wordt bepaald op basis van ons loonhuis, waarbij je wordt ingeschaald tussen € 4050,- en € 5051,- bij fulltime (40 uur). Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) waarbij je zelf kunt kiezen of dat je spaart voor een opleiding of cursus, vitaliteitsdoeleinden, extra pensioenvoorziening of het kopen van extra vakantiedagen. Je ontvangt een reiskostenvergoeding van €0,27 per km.  
Tot slot is er een mogelijkheid tot flexibel werken. We zien je graag bij ons op kantoor in Huis ter Heide, want ook wij vinden verbinding met elkaar belangrijk. Het uitgangspunt is dat je minimaal de helft van je werkdagen op kantoor werkt. Thuiswerken is dus ook mogelijk.

Sollicitatieprocedure 
Spreekt deze vacature jou aan? Upload jouw cv en motivatiebrief via het sollicitatieformulier. Onze HR-Adviseur, Loes Broekaart, neemt vervolgens contact met jou op. Onze sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken. Wij vinden het namelijk belangrijk om elkaar goed te leren kennen. Voor vragen kun je Loes bereiken via +31 6 – 51 73 04 39.

Is deze vacature niet helemaal wat je zoekt? Stuur dan een open sollicitatie. Wij kijken graag met jou mee naar de mogelijkheden bij Venturion Health & Care. 

Solliciteer meteen

Pas je in het profiel en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer gemakkelijk en snel online! Wij nemen jouw sollicitatie spoedig in behandeling.