Keuringsarts in opdracht van Defensie | minimaal 16 uur | Landelijk

 

De dienstverlening van Meditel bestaat uit het uitvoeren van preventief medische onderzoeken, beroepskeuringen en vaccinaties. De diversiteit aan klanten is enorm: van grote multinationals en ministeries tot eenpitters. Wil jij, op jouw manier, een bijdrage leveren aan de vrede en veiligheid in Nederland? Voor het Ministerie van Defensie zijn wij op zoek naar artsen die preventief medische onderzoeken (PMO) gaan uitvoeren op locaties door het hele land.

Meditel Gezondheid is doorlopend opzoek naar keuringsartsen voor de locaties: Den Helder, Amersfoort, Oirschot en verschillende mobiele locaties in het land bij Defensie.

 

Wat ga je doen?

In de rol van arts verricht je (periodiek) medische onderzoeken voor Defensiepersoneel. Met dit onderzoek kan worden vastgesteld hoe het met de fysieke gesteldheid is. Deze onderzoeken worden op verschillende kazernes en op mobiele locaties in Nederland verricht.

De werkzaamheden bestaan een persoonlijk gesprek met de kandidaat. Daarnaast het uitvoeren van lichamelijk onderzoek en het beoordelen van de bloeduitslag, gehoortest en in voorkomende gevallen de longfunctie en ECG. Deze uitslagen worden samen met de vooraf ingevulde vragenlijsten besproken in een adviesgesprek en verwerkt in een adviesrapport. De afwisseling maakt deze functie leuk! Je ziet veel verschillende cliënten op een dag met ieder een ander verhaal. Daarnaast heb je een belangrijke preventieve signaleringsrol.

 • 80% uitvoeren medische onderzoeken;
 • 20% administratie in het automatiseringssysteem van defensie.

 

‘Het werk is erg afwisselend. Je ziet vele mensen op een dag, ieder met zijn eigen verhaal. De keuringen zijn in opzet/inhoud redelijk hetzelfde, maar toch zal ieder gesprek en ieder onderzoek anders zijn.’ – Keuringsarts Meditel – december 2019

'Het werk ervaar ik als prettig. Je hebt contact met allerlei verschillende mensen om verschillende redenen op verschillende vestigingen. Dit maakt het werk leuk en afwisselend.' –Keuringsarts Meditel – december 2019

 

Wie zoeken wij?

Het verlenen van service is iets wat bij jou centraal staat. We zoeken iemand die sociaal en communicatief (mondeling en schriftelijk) sterk is. Het is belangrijk om een vriendelijke en representatieve uitstraling te hebben en noodzakelijk om in het bezit te zijn van een BIG-registratie en een Verklaring Omtrent Gedrag aan te kunnen leveren. In deze functie werk je zowel zelfstandig als in een team. Daarbij is reisbereidheid en flexibiliteit hierin voor het bekleden van deze functie cruciaal. Voor deze functie zal een MIVD-keuring (veiligheidsonderzoek niveau A) via Defensie gedaan worden, uiteraard is een positieve uitkomst hiervan noodzakelijk. Verder vragen we wat betreft ervaring en kennis het volgende:

 • Kennis van en ervaring met her verrichten van medische keuring (of bereid om dit te leren);
 • Kennis van en ervaring met beroeps gebonden vaccinaties (of bereid dit te leren);
 • Kennis van en ervaring in de van toepassing zijnde wet- en regelgeving;
 • Ervaring met gangbare computerprogramma’s.

Jij draagt zorg voor een uitstekende kwaliteit van de dienstverlening in de meest brede zin van het woord.

 

Wat krijg je hier dan voor terug?

 • Interessant project om jouw bijdrage te leveren aan de vrede en veiligheid in Nederland;
 • Variërende werktijden tussen 8.00 uur en 18.00 uur;
 • Ongemaximeerde reiskostenvergoeding a € 0,25 per km of volledige ov-vergoeding;
 • 26 vakantiedagen + 5 ADV dagen;
 • Marktconform salaris en o.b.v. ervaring;
 • Mogelijkheden tot volgen van cursussen voor het uitvoeren van medische keuringen;
 • Mogelijkheden tot interne doorstroming binnen de overkoepelende holding Venturion Health & Care.

 

Kom je bij ons werken?

Meditel is onderdeel van Venturion Health & Care. Naast Meditel vallen er nog 11 Health & Care companies onder deze holding en er werken meer dan 1100 mensen voor Venturion. Met jouw akkoord, kunnen we samen verder dan de vacatures binnen onze Meditel vestigingen kijken, zodat we jou op de juiste plek binnen onze medische tak kunnen plaatsen.

Heb je n.a.v. bovenstaande nog vragen? Neem dan contact op met Talitha Frankena (corporate recruiter), via 088–3210100. Hebben wij jouw interesse kunnen wekken en is alles je duidelijk? Wacht dan niet langer en stuur jouw motivatiebrief en cv zo snel mogelijk naar ons op! Reacties zonder motivatiebrief en cv worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer meteen

Pas je in het profiel en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer gemakkelijk en snel online! Wij nemen jouw sollicitatie spoedig in behandeling.