Ambulant gezinsbegeleider jeugd IJsselstein fulltime/parttime

Geloof jij net als wij, dat je het verschil kunt maken binnen de jeugdhulp? Ben je nieuwsgierig om te kijken hoe je dingen anders kunt doen? En hou je van vernieuwing?

Jouw nieuwe baan bij Atlas Jeugdhulp
Je gaat aan de slag binnen ons team Ambulante gezinsbegeleiding in de regio Lekstroom (Nieuwegein, IJsselstein, Lopik, Houten en Vijfheerenlanden). En gaat werken met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar in de thuissituatie. Naast dat je begeleiding biedt aan het kind, bieden wij ook begeleiding aan ouders/verzorgers. Wij noemen dat het systeem rondom het kind. Systeem- en oplossingsgericht werken staat centraal. 

Qua casuïstiek is het heel breed wat op je afkomt. Denk aan: ADHD, autisme (ASS), psycho-educatie (PE), begeleide omgang, het jonge kind (0-6 jr). 

Waar ga je werken?
Wij bieden Jeugd GGZ in de vorm van diagnostiek, behandeling en systeemgerichte ambulante gezinsbegeleiding aan kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Dit doen wij vanuit onze teams Jeugd GGZ op onze poli in Houten en vanuit ons team Ambulante Gezinsbegeleiding in de regio’s Lekstroom (IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Lopik en Vijfheerenlanden) en Rivierenland (Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal, Zaltbommel).  

Onze missie is om daar te zijn waar nodig, zo lang als nodig en zo vaak als nodig tot er een goede balans ontstaat tussen een jeugdige en diens omgeving. Wij staan bekend om onze korte wachttijden en korte behandel-/begeleidingstrajecten. Wij vinden dat ieder kind uniek is, gezien moet worden en ruimte verdiend om zichzelf richting de toekomst verder te ontwikkelen. Wij staan voor laagdrempelig contact, korte communicatielijnen, maatwerk en kwaliteit. 

Ons team
Binnen Atlas Jeugdhulp werken totaal 25 collega’s. Wij werken vanuit drie teams: team Jeugd GGZ, team Ambulante Gezinsbegeleiding en onze Backoffice. Alle drie de teams werken nauw met elkaar samen. Binnen ons ambulante team werken nu 13 collega's waarvan twee collega's in opleiding zijn. Het is een klein, hecht team met veel ervaring.

Wie ben jij?
Wij zijn op zoek naar een collega die onze visie en missie deelt. Een ondernemende, daadkrachtige en enthousiaste collega met humor. Jouw pro-activiteit, daadkracht en initiatieven gaan bijdragen aan de verder groei van het team Ambulante Gezinsbegeleiding.  

Wij hebben al veel expertise in huis maar willen ook graag uitbreiden in aanbod. Dus heb je expertise in ADHD, ASS, begeleide omgang, hoogbegaafdheid, het jonge kind, hechtingsproblematiek, VHT, eetstoornissen of groepsaanbod, PMT, Theraplay, dan komen wij graag met je in contact. 

Wat is er verder belangrijk?

 • Bij voorkeur heb je ervaring met begeleiding van kinderen en ouders.
 • Je hebt een afgeronde hbo opleiding, bijvoorbeeld SPH, pedagogiek of MWD. Daarnaast ben je (bijna) SKJ geregistreerd.
 • Rijbewijs B en een eigen auto;
 • Flexibiliteit in je werkrooster. Soms is ook begeleiding tijdens een ochtendritueel om 7.00 uur of begeleiding tijdens het naar bed brengen om 20.00 uur;
 • Zelfstandigheid, creativiteit en laagdrempeligheid. Je bent in staat om vanuit een houding van gelijkwaardigheid aan te sluiten bij het kind en omgeving;
 • Goede schriftelijke vaardigheden i.v.m. rapportages en externe correspondentie.

Ons aanbod voor jou
Wij vinden dat iedereen uniek is, gezien moet worden en ruimte verdiend om zichzelf richting de toekomst verder te ontwikkelen. Dit geldt voor de kinderen die wij zien maar net zo goed voor alle medewerkers binnen Atlas Jeugdhulp. 

 • Een baan voor langere tijd;
 • Het aantal uren van jouw contract is bespreekbaar vanaf 24 uur per week. Onze voorkeur gaat uit naar een fulltime contract;
 • Wederzijdse flexibiliteit in het werkrooster;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform cao Jeugdzorg (schaal 8 of 9). Inschaling is afhankelijk van opleiding en jaren relevante werkervaring;
 • Jouw opleidingsbehoefte wordt meegenomen in het opleidingsplan;

Een vertrouwde, veilige werkomgeving waar ook voor jou ruimte is om jezelf te laten horen. 

Sollicitatieprocedure 
Spreekt deze vacature jou aan of wil je meer informatie? Je kunt direct solliciteren met jouw cv en motivatiebrief via het sollicitatieformulier. Sollicitatieprocedure klinkt voor ons te zwaar. Wij gaan voor laagdrempelige kennismakingsgesprekken. Dit zijn twee gesprekken waarin je kennis maakt met het management, de coördinatoren en directe collega's. 

Voor vragen of extra informatie kun je contact opnemen met Monique Damen, operationeel manager, via  +31 6 – 20 54 50 50.  Is deze vacature niet helemaal wat je zoekt? Stuur dan een open sollicitatie. Wij kijken graag met jou mee naar de mogelijkheden bij Atlas Jeugdhulp. 

Solliciteer meteen

Pas je in het profiel en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer gemakkelijk en snel online! Wij nemen jouw sollicitatie spoedig in behandeling.

 • Regio

  Utrecht

 • Plaats

  IJsselstein

 • Functie

  Ambulant begeleider