Ambulant gezinsbegeleider Buren fulltime/parttime

Wil jij werken als ambulant gezinsbegeleider binnen de opvoedondersteuning en heb je grote interesse om systemisch te werken? Dan komen wij graag met jou in contact.

Jouw nieuwe baan
Jij gaat werken binnen ons team Ambulante gezinsbegeleiding. Deze begeleiding is gericht op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. De gezinsbegeleiding vindt plaats bij het gezin thuis plaats en richt zich op wat er speelt in de opvoedsituatie. In ieder gezin kijken wij naar de behoeftes aan ondersteuning en bieden wij maatwerk aan. Het hele gezin wordt meegenomen en betrokken in het proces. Ouders zijn de personen die het proces voortzetten als de ambulant begeleider niet in de thuissituatie aanwezig is.

Binnen ons team zijn er meerdere specialisaties. Allen erop gericht om de opvoedsituatie van kinderen veiliger en positiever te maken en de ouder(s) en kind(eren) hierin te ondersteunen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende methodieken zoals systeem- en oplossingsgericht werken.

Waar ga je werken?
Wij bieden Jeugd GGZ in de vorm van diagnostiek, behandeling en systeemgerichte ambulante gezinsbegeleiding aan kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Dit doen wij vanuit onze teams Jeugd GGZ op onze poli in Houten en vanuit ons team Ambulante Gezinsbegeleiding in de regio’s Lekstroom (IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Lopik en Vijfheerenlanden) en Rivierenland (Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal, Zaltbommel).  

Onze missie is om daar te zijn waar nodig, zo lang als nodig en zo vaak als nodig tot er een goede balans ontstaat tussen een jeugdige en diens omgeving. Wij staan bekend om onze korte wachttijden en korte behandel-/begeleidingstrajecten. Wij vinden dat ieder kind uniek is, gezien moet worden en ruimte verdiend om zichzelf richting de toekomst verder te ontwikkelen. Wij staan voor laagdrempelig contact, korte communicatielijnen, maatwerk en kwaliteit. 

Ons team
In de afgelopen drie jaar is ons team uitgegroeid tot 25 medewerkers. Zij werken verdeeld over ons team Jeugd GGZ en Ambulante Gezinsbegeleiding. Het team Ambulante Gezinsbegeleiding (AG) werkt nauw samen met ons team Jeugd GGZ. In ons AG team werken nu 13 collega's waarvan 2 collega's in opleiding zijn. Het is een klein, hecht team met veel ervaring.

Wie ben jij?
Wij zijn niet zomaar opzoek naar een nieuwe collega. Wij zijn op zoek naar iemand die het interessant vindt om vanuit het systemische kader te werken. Een ondernemende, daadkrachtige en enthousiaste collega met humor. Jouw pro-activiteit, daadkracht en initiatieven gaan bijdragen aan de verder groei van onze organisatie. 

Wij hebben al veel expertise in huis maar willen ook graag uitbreiden in aanbod. Dus heb je expertise in ADHD, ASS, begeleide omgang, hoogbegaafdheid, het jonge kind, hechtingsproblematiek, VHT, eetstoornissen of groepsaanbod, PMT, Theraplay, dan komen wij graag met je in contact. Neem je iets anders mee waarvan jij inschat dat het voor ons interessant kan zijn dan horen wij graag van jou. 


Wat is er verder belangrijk?

 • Je hebt een afgeronde opleiding, bijvoorbeeld SPH, pedagogiek of MWD. Daarnaast ben je SKJ geregistreerd.
 • Rijbewijs B en een eigen auto;
 • Flexibiliteit in je werkrooster: de begeleiding vindt ook plaats tijdens een ochtendritueel om 7.00 uur of begeleiding tijdens het naar bed brengen om 20.00 uur;
 • Zelfstandigheid, creativiteit en laagdrempeligheid. Je bent in staat om vanuit een houding van gelijkwaardigheid aan te sluiten bij het kind en zijn gezin;
 • Goede schriftelijke vaardigheden i.v.m. rapportages en externe correspondentie.

Ons aanbod voor jou

 • Een baan voor langere tijd;
 • Het aantal uren van jouw contract is bespreekbaar vanaf 24 uur per week. Onze voorkeur gaat uit naar een fulltime contract;
 • Wederzijdse flexibiliteit in het werkrooster;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform cao Jeugdzorg (schaal 8 of 9). Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.

Sollicitatieprocedure 
Spreekt deze vacature jou aan of wil je meer informatie? Je kunt direct solliciteren met jouw cv en motivatiebrief via het sollicitatieformulier. Sollicitatieprocedure klinkt voor ons te zwaar. Wij gaan voor laagdrempelige kennismakingsgesprekken. Dit zijn twee gesprekken waarin je kennis maakt met het management, de coördinatoren en directe collega's. 

Voor vragen of extra informatie kun je contact opnemen met Monique Damen, operationeel manager, via  +31 6 – 20 54 50 50.  Is deze vacature niet helemaal wat je zoekt? Stuur dan een open sollicitatie. Wij kijken graag met jou mee naar de mogelijkheden bij Atlas Jeugdhulp. 

Solliciteer meteen

Pas je in het profiel en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer gemakkelijk en snel online! Wij nemen jouw sollicitatie spoedig in behandeling.

 • Regio

  Gelderland

 • Plaats

  Buren

 • Functie

  Ambulant begeleider