Vacature-ambulant-gezinsbegeleider-Emmen

 

Ieder kind is uniek en dat zien wij ook. Bij Atlas Jeugdhulp ondersteunen wij kinderen tussen de 0 en 18 jaar oud met diagnostiek, de behandeling en/of gezinsbegeleiding. Dit is een unieke combinatie waardoor wij er zowel vanuit onze Polikliniek in Nieuwegein als in de thuissituatie voor gezinnen kunnen zijn. Inmiddels zijn wij naast Nieuwegein ook gestart met de opzet van een team ambulante gezinsbegeleiding in Emmen. En ook daar willen wij groeien.

Wij staan voor persoonlijk en laagdrempelig contact waarbij het kind centraal staat. Onze jonge, frisse organisatie breidt steeds verder uit waardoor wij in de toekomst steeds meer kinderen en gezinnen kunnen ondersteunen én kunnen blijven werken met korte wachttijden.

Wegens uitbreiding van ons ambulante team zijn wij op korte en lange termijn op zoek naar Ambulant Gezinsbegeleiders. In de thuissituatie bied je aan gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar opvoedondersteuning in de vorm van Ambulante Gezinsbegeleiding (AG). Het doel van de ambulante gezinsbegeleiding is vanuit de eigen kracht van ouders te zoeken naar oplossingen voor problemen binnen het gezin. Alles is erop gericht om de opvoedsituatie van kinderen veiliger en positiever te maken en de ouder(s) en kind(eren) hierin te ondersteunen.

 

 

Wat ga je doen?

Bij ambulante gezinsbegeleiding wordt gebruik gemaakt van verschillende methodieken zoals systeem- en oplossingsgericht werken. De nadruk ligt daarbij vaak op het verbeteren van de onderlinge communicatie in het gezin, het versterken van opvoedvaardigheden van ouders en het vergroten van ontwikkelingsmogelijkheden van het kind of de jongere. Ook kennisoverdracht (bijvoorbeeld over diagnoses zoals ADHD of een autismespectrumstoornis) speelt een belangrijke rol binnen deze vorm van begeleiding. De AG kan ingezet worden bij, opvoedproblemen, interactieproblemen tussen de gezinsleden of specifieke kind problematiek. Deze hulpverlening kan goed gecombineerd worden met andere vormen van hulp, zoals psychologische behandeling, naschoolse opvang etc. Als ambulant gezinsbegeleider sluit je ook aan bij gesprekken op school of bij een MultiDisciplinaireOverleg.

 

Wie zijn wij?

Atlas Jeugdhulp bestaat drie jaar en dat maakt ons een jonge en frisse organisatie in het veld. Naast jong en fris, spreken wij ook graag van ervaren binnen de jeugdhulp. Binnen onze teams zitten ervaren en gedreven specialisten die zich dagelijks vol passie en enthousiasme inzetten.

Bij Atlas Jeugdhulp is er binnen een vertrouwde omgeving aandacht voor kinderen en jongeren die vastlopen in hun ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te zijn en dat iedereen de kans krijgt om zich op een eigen manier te ontwikkelen. Dit geldt voor zowel onze cliënten als onze medewerkers. Wij geloven dat wanneer mensen zich gezien en gehoord voelen, wij samen tot groei en verandering kunnen komen. Atlas Jeugdhulp is onderdeel van Venturion Health & Care.

Wij willen graag goede, kwalitatieve en betaalbare jeugdzorg bieden aan gezinnen, jongeren en kinderen die dit nodig hebben. En daar zijn waar nodig, zo lang als nodig en zo vaak als nodig tot er een goede balans ontstaat tussen een jeugdige en diens omgeving. Met als doel voldoende handvatten te bieden voor een optimale ontwikkeling richting de toekomst. 

Elke kind is uniek en verdient ruimte om zichzelf richting de toekomst verder te ontwikkelen. Samen met de jeugdige en zijn/haar omgeving willen wij realistische doelen bepalen en behalen.

 

Wie ben jij?

 • Je hebt relevant afgeronde HBO opleiding (denk aan Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening);
 • Als je een afgeronde post HBO opleiding IAG/IPT óf gezinscoaching hebt is dat een pré;
 • Je beschikt over een SKJ registratie;
 • Je beschikt over ervaring in de ambulante gezinshulpverlening, ervaring met de begeleiding in opvoedsituaties en hebt kennis van uiteenlopende methodieken binnen de ambulante begeleiding;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en een eigen auto.
 • Je bent flexibel in je werkrooster: de begeleiding vindt ook plaats tijdens een ochtendritueel om 7.00 uur of begeleiding tijdens het naar bed brengen om 20.00 uur.
 • Je bent zelfstandig, creatief, laagdrempelig en in staat om vanuit een houding van gelijkwaardigheid aan te sluiten bij het kind en zijn gezin;
 • Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden i.v.m. rapportages en externe correspondentie;
 • Je wilt samen met de collega’s van Atlas Jeugdhulp bouwen aan een organisatie waar cliënten en medewerkers de ruimte hebben om te groeien.

 

Wat bieden wij?

 • Een baan voor langere tijd;
 • Het aantal uren van jouw contract is bespreekbaar vanaf 24 uur per week;
 • Wederzijdse flexibiliteit in het werkrooster;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform cao Jeugdzorg (schaal 9).

 

Interesse?

Mocht je vragen hebben kun je contact opnemen met Monique Damen (operationeel manager Atlas Jeugdhulp) via 06-20545050. Is alles je duidelijk dan ontvangen we graag jouw CV met motivatie! 

Solliciteer meteen

Pas je in het profiel en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer gemakkelijk en snel online! Wij nemen jouw sollicitatie spoedig in behandeling.