Ambulant (Gezins)begeleider | 24 - 32 uur | Emmen

Atlas Jeugdhulp zoekt vanwege uitbreiding van haar team naar Emmen een Ambulant (gezins)begeleider.

In de thuissituatie bied je aan gezinnen met kinderen, in de leeftijd van 0 tot 18 jaar, opvoedondersteuning in de vorm van Ambulante Gezinsbegeleiding. Het doel van de ambulante gezinsbegeleiding is vanuit de eigen kracht van ouders te zoeken naar oplossingen voor problemen binnen het gezin. Het is tevens mogelijk dat je volwassenen gaat begeleiden wanneer de situatie hier om vraagt. Dit maakt de functie zeer dynamisch en afwisselend.

 

Wat ga je doen?

Bij de ambulante gezinsbegeleiding wordt gebruik gemaakt van verschillende methodieken zoals systeem- en oplossingsgericht werken. De nadruk ligt daarbij vaak op het verbeteren van de onderlinge communicatie in het gezin, het versterken van opvoedvaardigheden van ouders en het vergroten van ontwikkelingsmogelijkheden van het kind of de jongere. Ook kennisoverdracht (bijvoorbeeld over diagnoses zoals ADHD of een autismespectrumstoornis) speelt een belangrijke rol binnen deze vorm van begeleiding. De IAG kan ingezet worden bij, opvoedproblemen, interactieproblemen tussen de gezinsleden of specifieke kind problematiek. Deze hulpverlening kan goed gecombineerd worden met andere vormen van hulp, zoals psychologische behandeling, naschoolse opvang etc. Als ambulant gezinsbegeleider sluit je ook aan bij gesprekken op school of bij een multidisciplinair overleg.
Omdat Emmen een nieuw aangesloten gemeente is zul je tevens de mogelijkheid hebben om Atlas jeugdhulp op de kaart te zetten.  Je krijgt de mogelijkheid om te innoveren en te bouwen aan een jonge organisatie.

 

Wat breng je mee?

Ervaring in de ambulante gezinshulpverlening, in opvoedsituaties en kennis van uiteenlopende methodieken binnen de ambulante begeleiding, is wenselijk. Je bent zelfstandig, creatief, laagdrempelig en in staat om vanuit een houding van gelijkwaardigheid aan te sluiten bij het kind en zijn gezin.
We vragen voor deze functie enige flexibiliteit. De begeleiding vindt namelijk ook plaats tijdens een ochtendritueel om 7.00 uur of tijdens het naar bed brengen om 20.00 uur.
We vinden het tevens belangrijk dat je innovatief en assertief bent. Doordat Emmen een nieuwe gemeente is zullen er veelal nog geen paden uitgestippeld liggen, die kans ligt er voor jou!
Verder:

  • Heb je een relevant afgeronde hbo-opleiding (denk aan Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening);
  • Beschik je over een SKJ-registratie;
  • Een afgeronde post hbo-opleiding IAG/IPT óf gezin coaching is een pré;
  • Ben je in het bezit van een rijbewijs B, een eigen auto en bent reisbereid;
  • Beschikt je over goede schriftelijke vaardigheden i.v.m. rapportages en externe correspondentie;

 

Wat krijg je hier dan voor terug?

  • Een baan voor langere tijd bij een jonge organisatie;
  • Dienstverband voor 24 - 32 uur per week;
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform cao Jeugdzorg (schaal 9);
  • Startdatum is in overleg te bepalen

 

Waarom kiezen voor Atlas Jeugdhulp?

Bij Atlas Jeugdhulp is er binnen een vertrouwde omgeving aandacht voor kinderen en jongeren die vastlopen in hun ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te zijn en dat iedereen de kans krijgt om zich op een eigen manier te ontwikkelen. Dit geldt voor zowel onze cliënten als onze medewerkers. Wij geloven dat wanneer mensen zich gezien en gehoord voelen, wij samen tot groei en verandering kunnen komen. Atlas Jeugdhulp is onderdeel van Venturion Health & Care. Onderdeel van Venturion Health & Care is onder andere ons zusje AtHomeFirst, hoofdaanbieder WMO 18+ in Emmen.

 

Kom je bij ons werken?

Ben jij de nieuwe collega die wij zoeken? Stuur dan jouw sollicitatiebrief en curriculum vitae zo snel mogelijk naar ons op. Wil je vooraf meer informatie over de functie-inhoud neem dan contact op met Marloes Bakker(teamleider) via 06-10055599.

Solliciteer meteen

Pas je in het profiel en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer gemakkelijk en snel online! Wij nemen jouw sollicitatie spoedig in behandeling.