Ambulant begeleider kind en jeugd Rivierenland parttime

Wij geloven dat het anders kan binnen de jeugdhulp. Jij ook? Wij zijn op zoek naar collega’s die samen met ons het verschil willen maken. 

Jouw nieuwe baan bij Atlas Jeugdhulp
Jij gaat werken binnen ons team Ambulante gezinsbegeleiding. Dit team is actief in de regio’s Lekstroom (Nieuwegein, IJsselstein, Lopik, Houten en Vijfheerenlanden) en Rivierenland (Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Maas en Waal, West-Betuwe en Zaltbommel). Je bent niet actief in de hele regio. Je gaat werken in een straal rondom jouw woonplaats. 

In deze regio krijg je een eigen caseload van cliënten waarbij jij in de thuissituatie systeemgerichte ambulante begeleiding gaat bieden. Bij onze begeleiding staat het kind altijd voorop en kijken we naar het totale systeem. Systeem- en oplossingsgericht werken staat centraal. 

Qua casuïstiek is het heel breed wat op je afkomt. Hierbij kun je denken aan: ADHD, autisme (ASS), psycho-educatie (PE), begeleide omgang, het jonge kind (0-6 jr), hechting, eetstoornissen en begeleide omgang.

Waar ga je werken?
Atlas Jeugdhulp biedt jeugdhulp aan kinderen tussen 0 en 18 jaar in regio Lekstroom en Rivierenland. Vanuit onze polikliniek in Houten bieden wij diagnostiek en behandeling (Jeugd GGZ) en daarnaast bieden wij systeemgerichte ambulante begeleiding. 
Wij willen graag het verschil maken en geloven dat jeugdhulp anders kan. Hiervoor hebben wij diverse innovatieprojecten lopen. Onze missie is om daar te zijn waar nodig, zo lang als nodig en zo vaak als nodig tot er een goede balans ontstaat tussen een jeugdige en diens omgeving. Wij staan bekend om onze korte wachttijden en korte behandel-/begeleidingstrajecten. Wij vinden dat ieder kind uniek is, gezien moet worden en ruimte verdiend om zichzelf in een veilige omgeving richting de toekomst verder te ontwikkelen. Wij staan voor laagdrempelig contact, korte communicatielijnen, maatwerk en kwaliteit.

Ons team
Atlas Jeugdhulp is een platte organisatie waar in totaal 25 collega’s werken. Er is volop ruimte voor nieuwe ideeën en initiateven. Wij werken vanuit een drietal teams:

 • Jeugd GGZ
 • Ambulante Gezinsbegeleiding
 • Backoffice.

Alle drie de teams werken nauw met elkaar samen. Samen maken wij het verschil. We schakelen snel en durven initiatief te nemen. Het is een hecht team waar veel ruimte is voor aandacht voor elkaar. Wij zijn druk bezig om meer buurtgericht te gaan werken. 

Wie ben jij?
Jij gelooft dat het anders kan binnen de jeugdhulp en daar draag jij graag je steentje aan bij. Je bent een ondernemende, daadkrachtige en enthousiaste collega met humor. Jouw pro-activiteit, daadkracht en initiatieven gaan bijdragen aan de verder groei van het team Ambulante Gezinsbegeleiding.  

Wat is er verder belangrijk?

 • Bij voorkeur heb je ervaring met opvoedondersteuning aan kinderen en ouders;
 • Je hebt een afgeronde hbo opleiding. Bijvoorbeeld SPH, pedagogiek of MWD. Daarnaast ben je (bijna) SKJ geregistreerd.
 • Rijbewijs B en een eigen auto;
 • Flexibiliteit. Wij werken van maandag tot vrijdag. In principe is dit tijdens kantoortijden. Maar soms moeten we er ook zijn tijdens een ochtendritueel om 7.00 uur of bij de begeleiding van het naar bed brengen om 20.00 uur;
 • Zelfstandigheid, creativiteit en laagdrempeligheid. Je bent in staat om vanuit een houding van gelijkwaardigheid aan te sluiten bij het kind en omgeving;
 • Goede schriftelijke vaardigheden i.v.m. rapportages en externe correspondentie.

Ons aanbod voor jou
Wij vinden dat iedereen uniek is, gezien moet worden en ruimte verdiend om zichzelf richting de toekomst verder te ontwikkelen. Dit geldt voor de kinderen die wij zien maar net zo goed voor alle medewerkers binnen Atlas Jeugdhulp. Ons aanbod: 

 • Een baan voor langere tijd;
 • Het aantal uren van jouw contract is bespreekbaar van 24 tot 36 uur per week.
 • Wederzijdse flexibiliteit in het werkrooster;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform cao Jeugdzorg (schaal 8 of 9). Inschaling is afhankelijk van opleiding en jaren relevante werkervaring. Het salaris bedraag minimaal €2600,73 en maximaal  €4207,88.
 • Jouw opleidingsbehoefte wordt meegenomen in jaarlijkse opleidingsplan van het team;
 • Een vertrouwde, veilige werkomgeving waar ook voor jou ruimte is om jezelf te laten horen.
   

Sollicitatieprocedure 
Spreekt deze vacature jou aan of wil je meer informatie? Je kunt direct solliciteren met jouw cv en motivatiebrief via het sollicitatieformulier. Sollicitatieprocedure klinkt voor ons te zwaar. Wij gaan voor laagdrempelige kennismakingsgesprekken. Dit zijn twee gesprekken waarin je kennis maakt met het management, de coördinatoren en directe collega's. Voor vragen of extra informatie kun je contact opnemen met Monique Damen, operationeel manager, via  +31 6 – 20 54 50 50.  

Is deze vacature niet helemaal wat je zoekt? Stuur dan een open sollicitatie. Wij kijken graag met jou mee naar de mogelijkheden bij Atlas Jeugdhulp. 

Solliciteer meteen

Pas je in het profiel en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer gemakkelijk en snel online! Wij nemen jouw sollicitatie spoedig in behandeling.